Het team

Dierenkliniek Asten Someren bestaat uit een team van 5 dierenartsen, 6 paraveterinairen en 1 dierenartsassistente die zich met alle liefde inzetten voor de beste zorg van uw huisdier.

Graag willen wij onszelf aan u voorstellen:

Wij van Dierenkliniek Asten Someren, vinden het erg belangrijk dat de collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom werken wij samen met een coachend dierenarts. Deze dierenarts zit meerdere keren in de week met de andere dierenartsen samen om de beginnende dierenartsen te begeleiden en de behandelplannen van patiënten te bespreken. Door het tekort aan Nederlandse dierenartsen zult u bij ons ook buitenlandse dierenartsen tegenkomen. Deze dierenartsen zijn net als de Nederlandse dierenartsen gediplomeerd, hebben een uitgebreide sollicitatieprocedure achter de rug en zijn van plan om in de toekomst in Nederland te blijven.

In een dierenkliniek vind je naast de dierenarts ook nog paraveterinairen en dierenartsassistentes, maar wat is nu het verschil?  Belangrijk om te weten dat de functie van paraveterinair of dierenartsassistente wettelijk gezien verschillende functies zijn. Maar wat is nu het verschil?

De paraveterinair

Een paraveterinair heeft een net wat uitgebreider takenpakket, na een opleiding van 4 jaar hebben zij wettelijk meer bevoegdheid dan een dierenartsassistente. De paraveterinair voert dezelfde taken uit als een dierenartsassistente en heeft daarbij extra bevoegdheden, zoals het afnemen van bloed, het toedienen van injecties en het onderzoeken van een huisdier. Ook assisteert de paraveterinair in de operatiekamer en verzorgen zij de opname patiënten, waarbij ze bijvoorbeeld een infuus aanleggen, medicijnen toedienen en de algemene controles uitvoeren.

Dierenartsassistent

Een dierenartsassistente houdt zich voornamelijk bezig met receptiewerkzaamheden en het begeleiden van de eigenaren en hun huisdieren. Bij receptie werkzaamheden kunt u denken aan het werk achter de balie en het apotheekbeheer. Ook is de dierenartsassistente verantwoordelijk voor de schoonmaak in de dierenkliniek, dit om besmetting van parasieten en overdraagbare ziektes te voorkomen. De dierenartsassistente kunt u ook tegenkomen in de spreekkamer waarbij hij of zij assisteert bij het onderzoeken en behandelen van de patiënt.

Terug naar Over ons